oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

První jarní porážka. Starší dorostenci nestačili na Karvinou

18.04.2014, autor Redakce
O P A V A - Opavská devatenáctka doma na jaře poprvé prohrála. Stalo se tak v derby s Karvinou. Slezané nezačali úplně dobře, paradoxně šli ale do vedení díky trefě Janetzkého. Po změně stran však hosté dvěma zásahy strhli vedení na svou stranu, a přes tlak Opavy v závěru už o výhru nepřišli.
33.kolo, pátek 18.4.2014, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Karviná Karviná
Godula – M. Zagol, Macíček, Pavlíček, Rubý – Rolný – Lavrovič, Wicker, Janetzký (77. Vicherek), Machuča (76. Kubalák) – P. Zagol (59. Maléř).
 
Ciupa – Jadamík, Leibl, Wowra, Berešík – Putyera, Rybníček (69. Puškáč), Smrž, Kalous – Moskal, Puchel.
 
Branky: 37. Janetzký – 47. Putyera, 69. Kalous. Rozhodčí: Machálek – Peřina, Těšina. ŽK: Puchel (Karviná).

Lépe zahájili utkání hosté, kteří se během úvodní desetiminutovky dostali do tří solidních příležitostí. Jednu z nich dokonce proměnili, ale radost jim překazil ofsajd a Smržovi zase připravený gólman Godula.

S přibývajícím časem se dopředu postupně začala dostávat také devatenáctka Slezského FC, jenže Machučovu hlavičku kryl Ciupa a pár minut nato Machuča vypálil z hranice šestnáctky těsně nad břevno karvinské svatyně. Ve 37. minutě se poprvé měnilo skóre. Machuča pronikl s míčem před střed hřiště až do vápna, kde míč posunul na Janetzkého, který ve skluzu poslal míč za záda Ciupy – 1:0.

Slezský FC vstřelená branka nakopla a domácí mohli přidat druhý zásah po ostrém Machučově centru. Ten však z ohně na poslední chvíli vykopl hostující obránce Wowra na roh.

Jenže prakticky hned po změně stran chyboval v opavském pokutovém území Pavlíček, kdy při odkopu nastřelil jen dotírajícího Putyeru, a karvinský šikula se rázem ocitl před Godulou, jehož překonal parádním lobem – 1:1.

Pro Opavu mohlo být po hodině hry ještě hůře, ale Puchelovu povedenou ránu z trestného kopu chytil parádním zákrokem Godula. Ani ne o dvě minuty později, konkrétně v 69. minutě, se však hosté rychlým přechodem do útoku dostali do vápna, kde se k míči dostal Kalous a technickou střelou k tyči otočil výsledek zápasu ve prospěch Karviné.

Opava se v závěru hnala za vyrovnáním, ale bombu Rolného vytlačil hostující obránce hlavou na roh a po Maléřově přikopnutí pálil z rohu šestnáctky vysoko nad bránu opavský bek Martin Zagol, a tak Slezský FC zůstal bez bodu.