oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Neporazitelnost rezervy pokračuje, s Novým Jičínem uhrála bod

20.04.2014, autor Jan Mareček
O P A V A - Béčko Slezského FC neprohrálo už čtyři zápasy v řadě. Na remízu z Petrovic navázala opavská rezerva dalším nerozhodným výsledkem. Doma s Novým Jičínem sice svěřenci Jana Hrušky staršího prohrávali, ale remízu zajistil Opavě svou přesnou trefou Šimon Továrek.
22.kolo, neděle 20.4.2014, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
1:1
Nový Jičín Nový Jičín
 
 
Branky: 70. Továrek - 69. Moravčík.

Od začátku se Opavanům příliš nedařilo vytvářet si souvislý tlak, i přesto se však do několika slibných šancí dostali. V 7. minutě vyrazil novojičínský gólman Jurečkův trestný kop a o tři minuty později si poradil i s hlavičkou Němce. A byl to opět Němec, který v polovině první části vystrašil hosty, když z dvaceti metrů vyslal nebezpečnou střelu, ani tou však nad soupeřova brankáře nevyzrál.

Pár minut nato si gólovou šanci připsali hosté, po přesném centru však trefili jen břevno. Hráči Slezského FC odpověděli stejnou mincí během několika okamžiků, kdy dalekonosná střela Žídka skončila po zásahu brankáře taktéž na horní tyči.

Ve druhé půli pokračoval obraz hry z první pětačtyřicetiminutovky, Slezané dělali v rozehrávce možná více chyb, než by bylo zdrávo, což znemožňovalo více rychlých přechodů do útoku a šancí.

V 69. minutě došlo k ztrátě míče na hranici vlastního vápna, Novojičínští předvedli rychlý protiútok a zásluhou Moravčíkovy krásné, technické střely se ujali vedení. Odpověď domácích fotbalistů na sebe nenechala dlouho čekat. O minutu později totiž odcentroval Němec a Továrek uklidil hlavou míč do sítě – 1:1.

Domácí mohli vítězství strhnout na svou stranu, proti gólmanovi běžící Komenda byl ale zezadu zablokován na rohový kop. Utkání tak skončilo zřejmě zaslouženou remízou.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška st. (trenér SFC Opava B): „Hrál se otevřený fotbal, k čemuž velkou měrou přispěl soupeř, který chtěl hrát fotbal a nepřijel jen bránit. My jsme však nepodali očekávaný výkon. Dělali jsme chyby zejména v rozehrávce, a proto jsme si nevytvořili žádný tlak. Soupeř se po pěkné střele ujal vedení, naštěstí se nám hned podařilo vyrovnat, a tak i tato remíza je podle mne odpovídající průběhu utkání.“