oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská dvanáctka se statečně rvala s Baníkem

21.04.2014, autor Redakce
O S T R A V A, O P A V A - Žáčci Slezského FC Opava kategorie U12 se ve slezském derby utkali s Baníkem Ostrava, a i když po prvním poločase prohrávali o čtyři branky, dokázali téměř rozhodnutý duel zdramatizovat a vyrovnat. Opavským byl osudný gól pár vteřin před koncem, který rozhodl o vítězství domácích. Benjamínci SFC za svůj výkon přesto zaslouží pochvalu.
22.kolo, sobota 19.4.2014, 11:30
Ostrava Ostrava
14:13
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava I. Baránek - T. Kirschner, Řeháček, Hrbáč, Rolný, Žídek, Woch, Silber, Bartusek. Sestava II.Müller, Starý - Hanel, Latka, Píšala, Jelínek, Gargoš, Latoň, Chudý, Kutty.
 
Branky Opavy: Silber 2, Latoň 2, Gargoš 2, Jelínek 2, Chudý 2, Woch, Latka, Rolný.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U12): „V tomto utkání jsme viděli asi úplně všechno, co ve fotbalovém zápase vidět jde. Krásné akce, pěkné i laciné branky, pěkné zákroky i chyby brankářů, ale hlavně strhující fotbal a do poslední vteřiny se neustále měnící vývoj skóre.

Nám se jako již tradičně v utkání hrubě nepovedla jedna čtvrtina, díky které jsme ztratili jinak skvělé utkání. Na jedné půlce jsme v prvním poločase zvítězili 4:3 po velmi pěkném a kvalitním výkonu, bohužel jsme své mini-utkání na druhé polovině prohráli 2:7, kvůli čemuž se utkání zdálo rozhodnuté.

My jsme se ovšem s tímto nehodlali smířit a po naprosto skvělém výkonu sedmičky, která utrpěla v prvním poločase debakl, jsme sahali po vítězství. Na této polovině hřiště jsme po dvaceti minutách vedli 6:0 a nebudu přehánět, když řeknu, že prakticky z každé naší akce jsme měli gólovou šanci. V tuto chvíli jsme tedy o dvě branky vedli, ovšem Baníku se povedlo vstřelit na obou polovinách branku, takže zápas v součtu vyrovnal.

Nám se povedlo opět dostat do vedení pět minut před koncem. Bohužel na jedné polovině hřiště Baník nejprve srovnal a na druhé doslova pět vteřin před koncem utkání vstřelil vítězný gól, který byl navíc asi nejlacinější v celém utkání.

V tomto zápase se ovšem skvěle ukázalo, že vůbec nemá cenu hodnotit u malých dětí výsledek utkání, protože ten mohl být naprosto jakýkoli a každou minutou se měnil. Ano, hodnocení by samozřejmě bylo pozitivnější, kdybychom utkání zvládli vyhrát, ovšem klukům bych řekl naprosto stejné hodnocení jejich herního výkonu i kdybychom vyhráli, protože jejich hra by byla de facto stejná.

Kluky chválím za ohromnou bojovnost a vůli prakticky prohraný zápas zvrátit a jejich snahu řešit věci fotbalově i v těžkých herních situacích. Naopak k této situaci nemuselo vůbec dojít, kdybychom opět neodchodili jednu čtvrtinu zápasu, to se nám prostě nemůže stávat. I přes velmi pěkné akce a individuální výkony děláme pořád, zejména v obranné fázi, dost nevynucených chyb, na kterých musíme zapracovat.“