oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Žáci U13 v derby prohráli s ostravským Baníkem

22.04.2014, autor Redakce
O S T R A V A, O P A V A - Žáčci Slezského FC kategorie U13 se utkali s Baníkem a prohráli rozdílem pěti branek. Trenér Martin Kotala hráče za výkon přesto pochválil a věří, že jde se svými svěřenci správným směrem.
22.kolo, sobota 19.4.2014, 10:00
Ostrava Ostrava
8:3
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava I. Ščudla, Dušek, Gorčica, Goněc, Rother, Návrat, Krajíček, Matějíček, Ondráček. Sestava II. Buga, Tománek, Celta, Stuchlík, Šafarčík, Janjuš, Hartmann, Rolný, Štencel, Šidlák.
 
Branky Opavy: Ščudla 2, Šafarčík.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U13): „Hned v úvodu utkání nás domácí mužstvo dostalo pod tlak a my jsme měli problém jejich pohybem a důrazem, o kterém jsme se před utkáním v kabině bavili. Věděli jsme, že domácí budou chtít takto hrát od začátku.

Jen díky našim brankářům jsme odolali, postupem času jsme se začali adaptovat a osmělovat k naší hře založené na kombinaci a přechodu do útočné fáze se zakončením. Druhý tým dal po velmi hezké kombinaci gól do prázdné branky z kopačky Radka Šafarčíka.

Hra měla ovšem i nadále stejný průběh a hráči Baníku neustále ohrožovali naši branku, ale my jsme už byli schopni oplácet stejnou mincí a vytvářeli jsme si šance, kdy jsme byli sami před brankářem domácích, ovšem špatně jsme s nimi naložili a domácí z tlaku po našich zbytečných individuálních chybách dali do konce poločasu zcela zaslouženě čtyři branky a poločas vyhráli v poměru 4:1.

První tým hrál poločas bez branek a obraz hry byl stejný jako u druhého týmu, jen nepadly žádné góly. Ve druhém poločase jsme neustále s přibývajícími minutami zlepšovali naši hru a byli jsme schopni lépe kombinovat, udržet míč a hlavně mít vítězné mini-osobní souboje, které v prvním poločase z naší strany chyběly.

Tím naše hra začala být čím dál nebezpečnější pro domácí a díky tomu jsme se dostávali do více šancí. Odměnou nám bylo snížení na rozdíl jedné branky a v tu chvíli jsme měli další dvě vyložené šance, které jsme ovšem neproměnili a soupeř z protiútoku trestal po našich individuálních chybách. Tady platilo „nedáš-dostaneš“. Tím nám domácí odskočili na rozdíl tří branek, což bylo v závěru utkání těžké dotahovat.

I přes naši snahu s tím ještě něco udělat, jsme bohužel naše šance neproměnili. Domácí ještě do konce utkání přidali dvě branky, tím potvrdili své vítězství a první místo v tabulce.

Závěrem mohu konstatovat, že takové zápasy jsou tím nejlepším pro zkvalitňování každého hráče resp. týmu po všech stránkách. Když se vyvarujeme s tak kvalitním a silným soupeřem zbytečných individuálních chyb a kluci budou mít chuť na sobě neustále poctivě pracovat a zlepšovat se, věřím, že jdeme správným směrem. Kluci si zaslouží pochvalu za tento zápas. Někteří hráči v čele s gólmany odvedli výborný výkon.“