oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Neporazitelnost rezervy skončila, béčko padlo v Lískovci

28.04.2014, autor Redakce
L Í S K O V E C, O P A V A – Čtyři zápasy dlouhá neporazitelnost divizního béčka Slezského FC je u konce. Opavská rezerva v neděli prohrála na půdě Lískovce, když jedinou branku utkání vstřelil po hodině hry domácí Milunovič.
23.kolo, neděle 27.4.2014, 16:00
Lískovec Lískovec
1:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Hampel – Pfleger, Hoza, Mi. Hrabina, Kužel – Demel (67. Drexler), Horka, Schneider, Němec (33. Černohorský) – Továrek, Nagy (62. Bořucký).
 
Branka: 67. Milunovič.

Hned po osmi minutách se Lískovec dostal do první vážnější šance, ale hlavičku z pětky kryl brankář Hampel. Vzápětí podnikli opavští hráči rychlý brejk, který vedl Továrek. Ten předal míč Demelovi, jenže jeho křižná rána těsně minula domácí svatyni. To bylo ze strany Slezského FC v první půli téměř vše.

Domácí měli více ze hry a další slibnou příležitost Lískovce zklikvidoval Hampel. Krátce nato si po rohu lískovecký tým vytvořil zajímavou střeleckou pozici, ale Opavu opět zachránil Hampel. V závěru prvního poločasu po dlouhém nákopu Hrabiny hlavičkoval Továrek mimo branku domácích.

I po změně stran pokračoval Lískovec v dobývání opavské brány, kde se činil gólman Hampel. Ten v 55. minutě dvěma parádními zákroky v řadě podržel Slezský FC nad vodou, a pak jej na brankové čáře zastoupil obránce Pfleger.

V 67. minutě však domácí výběr zásluhou Milunoviče využil zpětnou přihrávku jednoho z Opavských a z deseti metrů propálil Hampela. O chvíli později vypálil z voleje Továrek a ve vápně trefil ruku soupeře. Penalta se však nepískala. V závěru mohli Lískovečtí přidat gólovou pojistku, jenže proti byl skvělý Hampel.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Utkání s velmi vyspělým protivníkem mělo dobrou úroveň, my jsme se mu vyrovnali ve hře v poli, ale soupeř byl jednoznačně lepší v útočné činnosti. Vytvořil si mnoho šancí, jednu využil a zaslouženě zvítězil, protože my jsme tentokrát byli bezzubí. Neudrželi jsme míč na polovině soupeře a neohrozili jsme branku.“