oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka uhrála remízu s pátým Hradcem Králové

03.05.2014, autor Redakce | Foto: Deník/František Géla
O P A V A – Starší dorostenci Slezského FC na hřišti za koupalištěm svedli vyrovnanou bitvu s favorizovaným Hradcem Králové. Opava pátý celek nejvyšší dorostenecké soutěže přehrávala. Bohužel se však nedokázala prosadit střelecky, a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.
35.kolo, sobota 3.5.2014, 12:00
SFC Opava SFC Opava
0:0
Hradec Králové Hradec Králové
Godula – M. Zagol, Macíček, Pavlíček, Mezera – Rolný – Lavrovič, Wicker, Janetzký, Machuča – P. Zagol.
 
Jehlička – Heger (87. Hynek), Zezula, Václavek, Knap – Zbudil, Hrabar, Vágner, Habrman (61. Dědeček), Vobejda – Dočekal
 
Bez branek. Rozhodčí: Plesar – Cieslar, Priesol.

V prvním poločase byli Slezané o poznání nebezpečnější než jejich soupeř. Už v 8. minutě se dostal po centru Lavroviče do šance Janetzký, ale těsně minul hostující bránu. Následná střela Lavroviče z hranice vápna nenadělala brankáři Jehličkovi vážnější potíže.

Pak dobře napadající Martin Zagol získal míč před hostující šestnáctku a přihrál Machučovi, ten však v dobré palebné pozici nemířil přesně. V závěru prvního poločasu se nečekanou střelou z hranice vápna prezentoval Pavel Zagol, jenže hradecký gólman Jehlička výborně vyrazil míč do zámezí.

Na druhé straně pak Habrmanova rána jen těsně minula pravou tyčku hostující brány.

Ve druhém poločase se hra srovnala a směrem dopředu začal hrozit také Hradec Králové. Jeho největší šanci měl zhruba po sedmdesáti minutách Heger a jeho technická rána orazítkovala pravou tyčku Godulovy brány.

Opava chtěla v závěru strhnout výhru na svou stranu a blízko byl dvě minuty před koncem Martin Zagol, ale jeho pumelice z osmnácti metrů šla nad břevno hradecké svatyně.

V nastavení po dlouhém nákopu hostujícího mužstva se nedohodl Martin Zagol s brankářem Godulou, kdo půjde za míčem a nastálou pohromu nakonec zachránil opavský brankář.