oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost podlehl Zlínu, rozhodl druhý poločas

10.05.2014, autor Redakce | Foto: Deník/František Géla
O P A V A - Devatenáctka Slezského FC Opava v sobotu před obědem změřila síly s výběrem Zlína a ve vyrovnaném utkání nakonec prohrála, když o vítězství ševců rozhodly dvě trefy Mlčáka v rozmezí deseti minut. Opavští si vytvořili několik šancí, ale nedokázali proměnit ani jednu z nich.
37.kolo, sobota 10.5.2014, 11:00
SFC Opava SFC Opava
0:2
Zlín Zlín
Godula – M. Zagol (46. Šindler), Macíček, L. Pavlíček, Mezera (71. Košárek) – Žingor – Lavrovič, Janetzký, Rubý, Machuča (46. Maléř) – P. Zagol (46. Kubalák)
 
Dostál – Michálek, Bačo, V. Pavlíček, Polomík – Malenovský – Mlýnek (64. Vašulka), Heger, Masař, Zahnaš (64. Chuchma) – Mlčák (83. Palík).
 
Branky: 69. a 79. Mlčák. Rozhodčí: Proske – Cieslar, Duda.

Po opatrném začátku si první šanci vypracovali Opavští. Janetzkého zakončení z ostrého úhlu však hostujícího brankáře Dostála překvapit nemohlo. Zlín poprvé zahrozil po akci Hegera, jenž potáhl míč středem, předal jej Masařovi, jenže jeho rána šla nad břevno opavské brány.

Zhruba ve 33. minutě skončil balon po nákopu ve zlínské šestnáctce, kde se k němu probil jako první Macíček, jenže míč napálil jen do obránce před sebou. Těsně před koncem prvního poločasu se přihlásil o slovo hostující Mlčák a balon po jeho hlavičce zastavil Godula a poté i zdvižený praporek pomezního. Na druhé straně to zkusil střelou z dálky krajní obránce Martin Zagol, ale ani on nemířil přesně.

Ve druhé půli se dvěma povedenými akcemi prezentoval opavský rychlík Lavrovič. Nejprve po Maléřově přiklepnutí pálil z hranice vápna těsně vedle a následně se k němu míč vrátil po vlastním zahraném rohu a Lavrovič střílenou přihrávkou hledal někoho ze svých spoluhráčů, který by dokázal balon tečovat do brány. Nenašel se však nikdo, a tak míč o pár centimetrů minul levou tyčku zlínské svatyně.

Opava se nevyužité šance pykala. Nejprve se do vzduchu zavěsil Mlčák a parádní hlavičkou otevřel skóre a tentýž hráč v 79. minutě dostal před bránu parádní přízemní centr od střídajícího Vašulky a sám před Godulou neměl problém – 0:2.

Slezané ševce v závěru tlačili a do zajímavé šance se dostal zejména Maléř, který na malém vápně nedokázal propálit Dostála, a protože hostující obrana míč odkopla, odvezla si výhru devatenáctka Zlína.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Chystáme se na baráž, a tak se na hřiště dostali i kluci, co hráli méně. Zápas tomu odpovídal. Své šance jsme na rozdíl od soupeře neproměnili. Musíme zapracovat na kvalitě a dalších detailech. Spousta kluků hraje o svou fotbalovou budoucnost. Bohužel nás sráží stupidní chyby, které nechceme a nemáme dělat, ale stále se v naší hře objevují. Připravujeme se na baráž takovým způsobem, aby do ní šlo jedenáct nejsilnějších hráčů.“