oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko nedalo gól a z Brumova se vrací s prázdnou

12.05.2014, autor Redakce
B R U M O V, O P A V A - Rezerva Slezského FC odmítla nabídku jít do čela divize, kam by se v případě výhry v Brumově, dostala. Opavští ale nepředvedli žádnou hitparádu a domácímu výběru podlehli rozdílem tří branek.
25.kolo, neděle 11.5.2014, 16:30
Brumov Brumov
3:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Štencel – Pfleger, Hrabina, Švec, Kužel – Demel, Šindler (67. Kubalák), Kuzník (82. Rubý), Černohorský – Továrek (43. Zagol), Nagy (67. Mezera).
 
Branky: 36. z pen. Bartozel, 72. a 82. Juřica.

Domácí začali pěkně zostra. Hned po několika minutách hry se do velké šance dostal ex-opavský Bartozel, který obhodil opavského brankáře Štencela, ale balon šel naštěstí pro hosty mimo bránu. Opava se poprvé připomněla ve 24. minutě, kdy se do míče opřel Demel a jeho střela byla zblokována. Na druhé straně svůj tým podržel Štencel, když chytil parádní ránu jednoho z domácích do šibenice.

Ve 36. minutě však vyrobil chybu Hrabina a ve snaze napravit své zaváhání fauloval ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Bartozel. Na začátku druhé půle vypálil hostující Nagy směr brumovská brána, domácí gólman míč neudržel, ale před dobíhajícím Zagolem stihl balon tak tak schovat. Krátce nato obral Pflegera o míč Bartozel, předal balon Juřicovi a ten několikrát tečovanou střelou, která se ještě odrazila od tyčky, zvýšil na 2:0.

O pár chvil později mohl snížit obránce Hrabina, jenže po rohovém kopu netrefil odkrytou bránu Brumova, a tak domácí trestali. Po neodpískaném zákroku na Kužela Brumovští pokračovali v akci a Juřica ranou z dvaceti metrů k tyči upravil svou druhou trefou v zápase na konečných 3:0.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Porazili jsme se sami, protože jsme domácím po našich hrubých chybách nabídli luxusní dvoubrankové vedení. Navíc se nedokážeme prosazovat v útočné činnosti, dostat se k zakončení. Domácí si šance vytvořili, byli produktivnější, a proto vyhráli.“