oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka otočila skóre a přemohla Zbrojovku Brno

15.05.2014, autor Redakce
O P A V A - Mladší dorostenci U17 se utkali s favorizovanou brněnskou Zbrojovkou, ale papírovým předpokladům se vzepřeli a zvítězili. Svěřenci trenéra Radomíra Hlaváče sice prohrávali 0:1, ale pak góly Kuzníka a Večerka nepříznivý stav zápasu otočili a zvítězili v poměru 2:1.
27.kolo, neděle 11.5.2014, 16:30
SFC Opava SFC Opava
2:1
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Kotala – Kolísek, Tesařík, Keller, Vitoul – Kuzník, Seidler (70. Said Sámir) – Kirschner, Berger, Večerek – Adamovský (77. Džemla).
 
 
Branky Opavy: Kuzník, Večerek.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17): „Šli do utkání proti silnému soupeři s cílem odvést na hřišti co nejlepší herní výkon, a přidat k tomu úspěch v podobě výsledku. To se nám povedlo a jsme za to rádi. Začátek utkání vyšel lépe Zbrojovce, která šla ve 14. minutě zaslouženě do vedení. Po obdržené brance jsme se zlepšili, vyrovnali hru i skóre brankou Kuzníka.

Druhý poločas jsme začali aktivně, a hned po třech minutách otočili výsledek po individuální akci Večerka. Do konce utkání se z obou stran hrál otevřený fotbal, a obě mužstva vyrážela po zisku míče do rychlých protiútoků, ze kterých vznikaly nebezpečné situace před oběma brankami.

Závěr zápasu jsme i přes snahu hostí o vyrovnání zvládli a za předvedený výkon si kluci ze hřiště odnášejí odměnu v podobě vítězství. Pozitivní je ale hlavně to, že jsme schopni se kvalitou hry vyrovnat silným soupeřům jako jsou Brno, Jihlava či Sigma Olomouc.“