oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka má cenný skalp, v derby uspěla na hřišti Baníku

17.05.2014, autor Redakce
O S T R A V A , O P A V A - Sedmnáctka Slezského FC změřila ve slezském derby síly s ostravským Baníkem a na jeho hřišti získala cenný skalp, když zvítězila v poměru 2:1. Mladším dorostencům U16 se na Baníku ani zdaleka tolik nedařilo a prohráli vysoko 0:4.
33.kolo, středa 14.5.2014, 17:00
Ostrava Ostrava
1:2
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Kolísek, Tesařík, Vitoul, Said Sámir – Kuzník, Seidler (76. A. Helebrand) – Kirschner, Berger, Večerek – Adamovský.
 
Branky Opavy: Adamovský 2.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17): „Utkání proti Baníku mají vždy náboj, ani nyní tomu nebylo jinak. Svou kvalitou k tomu přispěly obě mužstva. My jsme šli do utkání s cílem minimálně zopakovat výkon z minulého utkání proti Brnu, což se nám povedlo. Na klucích bylo vidět, jak moc chtějí proti Baníku uspět. Začínají si uvědomovat, že fotbal je kolektivní hra, a že pokud své schopnosti, dovednosti a herní disciplínu odevzdají ve prospěch mužstva, mohou očekávat úspěšný výsledek.

Největším pozitivem byla týmová práce, samozřejmě podpořená dobrými individuálními výkony všech hráčů. Dalším pozitivem je fakt, že nám z různých důvodů chyběli čtyři hráči (bratři Helebrandové, Petzuch, Keller), ale ostatní kluci dokázali, že je jsou schopni plnohodnotně nahradit. Klukům patří velká pochvala.“