oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Derby divizních rezerv pro Opavu. Ta nadělila Karviné sedm branek

18.05.2014, autor Redakce | FOTO: Jan Pitřík
O P A V A - V neděli dopoledne se na stadionu v Městských sadech utkalo béčko Slezského FC v derby s Karvinou. Opava začala skvěle a po dvou brankách Kužela a jedné trefě Továrka vedla po první půli 3:0. S chutí hrající Opavští přidali po změně stran další čtyři góly a nakonec zvítězili v poměru 7:1.
26.kolo, neděle 18.5.2014, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
7:1
Karviná B Karviná B
Štencel – Demel (62. Pfleger), Hrabina, Švec, Můčka – Jurečka, Wirth, Kuzník (77. Žídek), Kužel – Komenda (70. Černohorský), Továrek.
 
 
Branky: 37. a 45. Kužel, 12. a 51. Továrek, 65. Švec, 59. Komenda, 76. Jurečka - 57. Ryšavý.

Do utkání vstoupila opavská rezerva ve velkém tempu, kterému Karvinští jen těžko stačili. Již zkraje zápasu vyslal šikovnou střelu na hostující bránu Komenda, o pár minut později přidal svůj pokus Kužel, míč byl ale sražen na rohový kop.

Netrvalo dlouho a fotbalisté SFC se přece jen dočkali, ve 12. minutě trefil Továrek z voleje přihrávku Wirtha z pravé strany a domácí vedli. Do konce poločasu si Opavané připsali ještě dvě vyložené šance, u pokusů Jurečky a Kuzníka zachránil Karvinou brankář, u dalekonosné střely Hrabiny dokonce branková konstrukce. Přesto se ještě do pauzy domácí dvakrát prosadili, v rozmezí osmi minut se dvakrát trefil Kužel, pokaždé placírkou ke stejné tyči.

Druhá půle pokračovala v duchu té první, opavské béčko mělo výraznou územní převahu a střílelo góly jako na běžícím. Nejprve vůbec poprvé na bránu vystřelili hosté, následně svou šancí kontroval Komenda, a poté už v 51. minutě počtvrté rozvlnil síť hostující svatyně po samostatné akci Továrek. Za šest minut se konečně prosadili i hosté, špatné vyběhnutí Štencla potrestal lobem Ryšavý- 4:1.

Hráči slezské metropole ale nepřipustili žádné komplikace. V 59. minutě definitivně pohřbil naděje karvinského týmu hlavičkou Komenda. O minutu později hosté po rychlém útoku minuli bránu, a tak se opět radovali domácí. V 65. minutě zúročil na zadní tyči centr Můčky Švec a o jedenáct minut později uzavřel skóre na konečných 7:1 po spolupráci s Továrkem Jurečka.

Opavští mohli ještě přidat nějaký ten zásah, jak Černohorský tak Švec ale dobré příležitosti neproměnili , a tak již zůstal výsledek utkání nezměněn.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Soupeř přijel s velmi mladým týmem a na vývoji utkání to bylo znát. Od samého začátku jsme měli výraznou převahu, hrálo se na polovině soupeře, ten hrozil jen občasným útokem. Po přestávce náš tým ještě výkon vystupňoval a byl i velmi produktivní, takže vysoké vítězství je odměnou za předvedenou hru.“