oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Žáci U13 uspěli v derby na půdě Hlučína

19.05.2014, autor Redakce
H L U Č Í N, O P A V A - Třináctka Slezského FC pod vedením trenéra Martina Kotaly zvítězila v rámci derby na hlučínské půdě v poměru 6:4. Kouč opavských nadějí přesto nebyl s výkonem svých hráčů spokojen.
26.kolo, neděle 18.5.2014, 14:00
Hlučín Hlučín
4:6
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava I.: Buga, Šafarčík, Tománek, Stuchlík, Guzan, Goněc, Rother, Matějíček, Štencel, Rolný. Sestava II.: Ščudla, Krajíček, Dušek, Gorčica, Celta, Hartmann, Janjuš, Baďura, Šidlák.
 
Branky Opavy: Gorčica 2, Buga, Baďura, Dušek, Tománek.

Ohlasy trenérů

Martin Kotala (trenér SFC Opava U13): „Hned od prvních minut utkání nás domácí zaskočili velmi důraznou a houževnatou hrou, což nám dělalo velký problém. Navíc hodně hráčů nehrálo to, na co má. Chybělo tam nasazení a chuť odevzdat na hřišti za sebe a pro tým více ze svých schopnosti.

Je pravdou, že postupem času se naše hra alespoň trošku zkvalitnila a vytvářeli jsme si šance, ale i přes to jsme pořád hodně míčů zbytečně sami ztráceli. K tomu rozehrávka, pohyb resp. nabídka hráčů bez míče nebyla na takové úrovni, jakou jsme schopni se prezentovat.

Závěrem mohu jen konstatovat, že utkání jsme nakonec zvládli a vybojovali v tomto mini derby vítězství. Soupeř ale zaslouží pochvalu za to, jak nás potrápil, a zároveň si od něj můžeme vzít příklad v nasazení a chuti bojovat o každý míč.“