oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka otočila zápas na Slovácku a veze cennou výhru

21.05.2014, autor Redakce
U H E R S K É H R A D I Š T Ě, O P A V A - Mladší dorostenci Slezského FC kategorie U17 pod vedením trenéra Radomíra Hlaváče zvládli svůj anglický týden skvěle a po výhře nad Brnem a v Ostravě nyní Opavští vyhráli také na horké půdě Slovácka po brankách Bergera a Seidlera.
28.kolo, neděle 18.5.2014, 16:30
Slovácko Slovácko
1:2
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala – Kolísek, Tesařík, Vitoul, Said Sámir – Kuzník, Seidler (72. A. Helebrand) – Kirschner, Berger, Večerek – Adamovský.
 
Branky Opavy: Berger, Seidler.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17): „Anglický týden jsme zvládli na jedničku. Navíc v sérii těžkých utkání Brno, Baník, Slovácko, a v rychlém sledu neděle, středa, sobota. Nyní už ale na klucích byla vidět únava, která se na hřišti pro-jevila hlavně v prvním poločase.

Domácí v něm byli daleko pohyblivější než my a po zásluze šli do vedení, i když s velkým přispě-ním našeho obránce. I my jsme měli v první půli dvě příležitosti ke vstřelení branky. Jasný faul na Bergera v pokutovém území posoudil rozhodčí k údivu všech jako filmování a Kirschner v samostatném nájezdu ze strany hřiště volil slabou střelu do náruče domácího brankáře.

Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb a důraz. Náš herní výkon šel nahoru a s ním přišly i brankové příležitosti. Ve dvou případech jsme byli úspěšní. Vojta Berger nejdříve povedenou střelou přímo z rohu vyrovnal, a za deset minut nato přihrál Seidlerovi na druhou branku.

Vítězství si ceníme, ale nejvíce nás těší, že jsme byli schopni proti dobře hrajícímu soupeři otočit nepříznivý vývoj utkání v náš prospěch, a dotáhnout jej do vítězného konce.“