oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva je v čele divize! Ve šlágru kola zvítězila v Mohelnici

25.05.2014, autor Redakce
M O H E L N I C E, O P A V A - Rezerva Slezského FC v sobotu zajížděla na hřiště Mohelnice, kde byl k vidění přímý souboj o špici divizní tabulky. Opavští šli v závěru první půle do vedení po trefě Němce. Domácí mohli po změně stran z penalty vyrovnat, ale nedali a Slezané přidali další dva góly. V závěru už Mohelnice jen korigovala na 1:3.
27.kolo, neděle 25.5.2014, 16:30
Mohelnice Mohelnice
1:3
SFC Opava B SFC Opava B
 
Štencel – Hrabina (81. Pfleger), Hoza, Švec, Kužel – Demel, Schneider, Kuzník, Černohorský (46. Bořucký) – Němec (87. Drexler), Továrek (89. Dřizgevič).
 
Branky: 84. Hornich - 45. a 68. Němec, 80. Továrek.

Po opatrném úvodu zápasu si první slibnou příležitost vytvořili domácí, ale po rohu Knopa hlavičkoval Hapal těsně nad bránu. Opavští se ozvali po čtvrthodině hry, kdy se Demel prezentoval individuálním průnikem, který však zakončil střelou vedle.

Závěr prvního poločasu byl o poznání zajímavější. Ve 40. minutě vypálil domácí Kuba z trestného kopu opět nad a krátce nato si s ranou Olejníka z ostrého úhlu poradil brankář Štencel. Na druhé straně domácí obrana na brankové čáře odvrátila hlavičku Černohorského, ale Mohelnici toto varování nestačilo. V poslední minutě první půle podnikla opavská rezerva rychlý brejk, Továrek našel Němce a ten nekompromisní ranou pod břevno otevřel skóre.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky byli aktivnější Slezané. Hrabina ale nemířil přesně, a tak se ke slovu dostali domácí. Mráčkovu ránu na zadní tyč ale Štencel vytěsnil mimo. V 57. minutě Štencel pádem pod nohy Kopy vyrazil míč na roh, jenže sudí k údivu všech odpískal penaltu. Míč si postavil Kuba a vypálil vedle šibenice.

O deset minut později tak přišel opavský trest. Demel skvělým pasem vysunul Němce, ten si obhodil obránce a střelou k tyči zvýraznil náskok Slezského FC – 0:2. Hosté byli při chuti a po ose Schneider – Demel – Továrek doputoval míč k posledně jmenovanému a ten přidal třetí zásah Opavy. Mohelničtí v závěru už jen korigovali trefou Hornicha na konečných 1:3.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „V první půli se nehrál dobrý fotbal. Vše se odehrávalo uprostřed hřiště, k vidění byla spousta osobních soubojů, ale kombinace žádná. Nám se však podařilo vstřelit gól do šatny, což soupeřem otřáslo. Ve druhém poločase se hrál lepší fotbal. Za rozhodující moment považuji neproměněnou penaltu Mohelnice, protože pak jsme domácí trestali z brejků. Chlapce musím pochválit za perfektní dodržení taktického plánu, protože na sto procent splnili, co jsme si před utkáním vytyčili.“