oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská čtrnáctka uspěla v Uničově

27.05.2014, autor Redakce
U N I Č O V, O P A V A – Opavský žákovský výběr U14 dobyl Uničov, odkud veze cenné tři body. Slezané nezačali dobře a domácí je přehrávali. Po změně stran však se však situace otočila. Naděje Opavy si vytvořily řadu šancí, z nichž několik proměnily a nakonec v Uničově zvítězily 4:2.
27.kolo, sobota 24.5.2014, 11:45
Uničov Uničov
2:4
SFC Opava SFC Opava
 
Škuta – Fadrný (35. Bartusek), Dostál, Anděl, Blažej – Koschatzký – Šimeček (35. Darmovzal), Souček (50. Fusek), Červeňák (60. Bolacký) – Elbel (45. Veselý), Katschmarz.
 
Branky Opavy: 19. a 54. Katschmarz, 31. Souček, 61. Anděl.

Ohlasy trenérů

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U14): „Do utkání vstoupili mnohem lépe domácí hráči, a to hlavně díky přístupu ke hře. Hráči SFC hráli velmi laxně a nesoustředěně. Také proto se hrálo většinou na polovině opavských hráčů. Příčinou bylo nedostupování hráčů v obranné fázi hry, pomalá práce s míčem a myšlení v útočné fázi.

Postupem času se obraz hry měnil, a ve druhé půli již byli hráči Slezského FC mnohem důslednější, a ve všech činnostech mnohem lepší. Proto si také začali vytvářet spoustu brankových příležitostí, které bohužel, jako již v předešlých utkáních nevyužívali, tak jak by to bylo příhodné. Výkon ve druhém poločase byl však o mnoho lepší než v první půli.“