oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Žáci U13 v derby zdolali Karvinou

27.05.2014, autor Redakce
O P A V A – Žáci Slezského FC Opava o víkendu změřili síly s nedalekou Karvinou a ve velmi kvalitním utkání nakonec vítězství zůstalo doma. Ve vyrovnaném duelu totiž hosté postupem času snížili své nasazení, čehož Opavští využili a vyhráli v poměru 5:3.
27.kolo, neděle 25.5.2014, 10:15
SFC Opava SFC Opava
5:3
Karviná Karviná
Sestava I.: Buga, Šafarčík, Tománek, Stuchlík, Celta, Hartmann, Janjuš, Baďura, Rolný. Sestava II.: Matějíček, Krajíček, Dušek, Gorčica, Guzan, Goněc, Rother, Schlischka, Šidlák.
 
 
Branky Opavy: Matějíček 2, Šafarčík, Schlischka, Baďura.

Ohlasy trenérů

Martin Kotala (trenér SFC Opava U13): „Přijelo k nám mužstvo MFK Karviná, které společně s námi patří do silné šestky a podle toho taky vypadal zápas. Od první minuty se hrál velmi kvalitní fotbal s kombinacemi a šancemi na obou stranách.

Postupem času jsme naši hru neustále udržovali v kvalitě a zlepšila se i finální fáze se zakončením, kdežto hráči Karviné z velmi kvalitního úvodu utkání postupem času už nebyli schopni udržet takové nasazení a svůj herní projev v tak náročném pojetí hry, kdy se hrálo nahoru-dolů.

Díky tomu jsme si ve druhém poločase vytvořili dost šancí, některé z nich jsme velmi dobře vyřešili a proměnili na góly v síti soupeře. Konečný výsledek 5:3 je odměnou za celkově velmi kvalitní výkon každého hráče na hřišti a následně celého týmu, kdy jsme i přes zdravotní problémy a absenci některých hráčů v tomto utkání ukázali svou vnitřní sílu a zápas zvládli.“