oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva klepe na bránu MSFL! V Chlebičově zdolala Havířov

31.05.2014, autor Redakce | FOTO: Jan Pitřík
C H L E B I Č O V - Také béčko vyhnala rekonstrukce trávníku v Městských sadech a regenerace hřiště za koupalištěm do azylu. Rezerva tak na hřišti v Chlebičově změřila síly v derby s Havířovem a přesto, že brzy prohrávala, dokázala skóre ve druhé půli otočit. Béčko Slezského FC je tak dvě kola před koncem stále na špici divizní tabulky.
28.kolo, sobota 31.5.2014, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
2:1
Havířov Havířov
Štencel – Mi. Hrabina, Hoza, Švec, Kužel – Demel, Kuzník, Schneider, Můčka – Němec (68. Žídek) – Továrek.
 
Smietak – Babič, Zavadzan, Michalčák, Vagner (80. Zupko) – Byrtus – Večeřa, Matušovič, Forster, Skoupý – Vachtarčík (62. Trmal).
 
Branky: 67. Němec, 76. Kuzník – 15. Zavadzan. Rozhodčí: Handlíř – Slavík, Richtár. ŽK: Hoza – Matušovič, Zavadzan, Zupko.
Diváci: 105

Do utkání lépe vstoupili hosté z Havířova, kteří prakticky hned z první možné šance skórovali. Po rohu hlavičkoval zblízka Zavadzan a brankář Štencel musel lovit míč ze své sítě. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, když jeden z opavských hráčů vysunul ideálním pasem Němce, ten bez přípravy odcentroval na Továrka a jeho hlavičce scházely centimetry.

Následně měla Opava sérii dvou rohů v řadě, které zahrával Schneider, a hned z toho prvního překvapil Smietaka přímou střelou. Havířovský gólman s velkými potížemi nakonec míč zkrotil. Po půlhodině hry mohli hosté své vedení navýšit, ale osamoceného Vagnera vychytal Štencel.

Na startu druhé půle se zhruba ze třiceti metrů opřel do míče Matušovič, Štencel měl plné ruce práce, ale velký závar nakonec opavské béčko přežilo bez pohromy. Navíc pak domácí podnikli protiútok, Demel obešel v rohu šestnáctky gólmana Smietaka. Ten o Demela sice zavadil, ale opavský hráč souboj ustál, předal míč Němcovi a ten míč dopravil do opuštěné havířovské svatyně.

Získat vedení zpět mohl výběr kolem Miroslava Matušoviče v 72. minutě, kdy Skoupý unikl opavské obraně, ale tu včasným vyběhnutím zastoupil brankář Štencel. Čtyři minuty poté si vzal míč Kuzník a střelou skrytou za obránce z hranice vápna se trefil nechytatelně k pravé tyči – 2:1.

V závěru utkání mohli Slezané přidat gólovou pojistku, když střídající Žídek postupoval z levé strany sám na bránu Havířova, ale jeho přízemní rána těsně minula pravou tyč. Další gól už nepadl, a tak si rezerva Slezského FC připsala další cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Byli jsme pod tlakem, klukům zodpovědnost svazovala nohy. V prvním poločase to bylo z naší strany hodně špatné. Chyběl nám větší pohyb a důraz. V podstatě jsme se nebyli schopni dostat před branku soupeře, který byl kombinačně dokonce lepší než my, a zaslouženě se ujal vedení. V kabině jsme si něco řekli a před kluky smekám. Byť naše hra nebyla stoprocentní, srdcem a bojovností zápas otočili a ubojovali tři body.“