oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko remizovalo s Otrokovicemi, o postupu rozhodne poslední kolo

08.06.2014, autor Redakce | FOTO: Jan Pitřík
V E L K É H O Š T I C E - Rezerva Slezského FC remizovala ve Velkých Hošticích s výběrem Otrokovic v poměru 1:1. Do vedení šli hosté po trefě zkušeného Doboše, Opavští srovnali ve druhé půli díky hlavičce Švece. O postup do MSFL tak bude béčko Opavy, které má jednobodový náskok na druhý Lískovec, bojovat až do posledního kola na hřišti Slavičína.
29.kolo, neděle 8.6.2014, 16:30
SFC Opava B SFC Opava B
1:1
Viktoria Otrokovice Viktoria Otrokovice
Hampel – Mi. Hrabina, Hoza, Švec, Můčka – Demel (81. Bořucký), Schneider, Kuzník, Němec (70. Kužel) – Továrek, Jurečka.
 
 
Branky: 69. Švec - 20. Dobeš.

Už po čtyřech minutách se prodral do pokutového území Továrek, ale bohužel pro Opavu vystřelil slabě a hlavně vedle. Následně měli Slezané možnost trestného kopu z příznivé vzdálenosti osmnácti metrů, Jurečka ale vystřelil nad bránu. Pak ještě rychlonohý Němec trefil z ostrého úhlu spojnici břevna a tyče.

Skóre se však měnilo na druhé straně. Běžela 20. minuta, když Můčka fauloval a hosty poslal do vedení povedenou ranou z trestného kopu přes zeď zkušený středopolař Dobeš. Po dalším přímém kopu se hosté dostali k dobré pozici k hlavičce, ale ta šla nad. Po půlhodině hry navíc Schneiderovu malou domů vystihl jeden z otrokovických hráčů a Hampel musel šanci hasit skokem pod nohy soupeře.

Po změně stran se Jurečka dostal do souboje s gólmanem, kterého obhodil, ale balon bránu minul. Hned nato mohli hosté zvýšit svůj náskok, ale v jasné gólovce hostující hráč přestřelil. V 69. minutě Opava trestala, když trestný kop Schneidera prodloužil hlavou k tyči Švec a bylo vyrovnáno.

Pak v dobré pozici před otrokovickou bránou neuspěl Jurečka a pět minut před koncem vystřelil ve vápně zbrkle Továrek, a tak se body dělily.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „Jsem velmi zklamán. Mohli jsme rozhodnout o postupu, ale tíha okamžiku přemohla naše hráče. Neodvedli odpovídající výkon, naše hra byla účinná jen po šestnáctku soupeře. De facto jsme vůbec neohrožovali branku, soupeř naopak hrozil z brejků a standardních situací. Zavřel se před svým pokutovým územím a my jsme nenašli způsob, jak se k brance dostat. Volili jsme nakopávané míče a soupeř si s tím velmi dobře poradil. K rozhodnutí dojde tedy až v posledním kole.“