oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Žáci U13 vezou výhru z Orlové

10.06.2014, autor Redakce
O R L O V Á, O P A V A – Žáci Slezského FC U13 pod vedením trenéra Martina Kotaly v posledním kole letošního ročníku uspěli na půdě Orlové. V první půli bylo utkání vcelku vyrovnané a do kabin se šlo za dvougólového náskoku pro Opavu. Po změně stran přidali malí Opaváci další branky a nakonec zvítězili v poměru 11:2.
29.kolo, sobota 7.6.2014, 13:30
Slavia Orlová Slavia Orlová
2:11
SFC Opava SFC Opava
 
Sestava I.: Matějíček, Šafarčík, Schlischka, Stuchlík, Celta, Štencel, Janjuš, Baďura, Rolný. Sestava II.: Ščudla, Krajíček, Dušek, Gorčica, Rother, Goněc, Mácha, Němčík, Šidlák.
 
Branky Opavy: Dušek 2, Matějíček 2, Krajíček, Mácha, Štencel, Gorčica, Ščudla, Janjuš, Schlischka.

Ohlasy trenérů

Martin Kotala (trenér SFC Opava U13): „Utkání v Orlové jsme odehráli převážně s míčem na svých kopačkách. Domácí na nás čekali na své půlce s taktikou zahuštěné obrany s možnosti nakopnutých míčů směrem k naší brance a případného využití této situace.

V prvním poločase byli domácí schopni fyzicky tento styl hry dodržovat a pro nás bylo těžké se dostávat do šancí, ale i přesto jsme jich měli dost k tomu, aby rozdíl branek byl větší v náš prospěch.

Ve druhé půli už domácí hráči nebyli schopni tak důsledně a kvalitně plnit tento defenzivní způsob hry, protože jsme neustále měli snahu o kombinaci a útočné pojetí hry, která byla pro domácí náročná z pohledu fyzických sil a rovněž z pohledu toho, že byli neustále pod tlakem.

Bylo otázkou času, kdy kluci přidají další branky do sítě domácích, a my navýšíme rozdíl skóre v náš prospěch. Škoda, že nám rozhodčí zkrátili čas a tím nás připravili ještě o další příležitosti k vstřelení branek. Všechny kluky chválím za neustálou snahu hrát náš fotbal, který je založený na kvalitní práci s míčem a snahu o kombinaci.“