oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva opustila první místo. Padla ve Slavičíně a končí druhá

15.06.2014, autor Redakce
O P A V A - Béčko Slezského FC zajíždělo v posledním kole divize na horkou půdu Slavičína a v případě výhry by si Opavští zajistili prvenství v soutěži. Slezané začali skvěle a po trefě Továrka šli do vedení. Domácí ale stihli ještě v první půli vyrovnat a po změně stran třemi góly zlomili opavskou rezervu, která tak zakončila letošní sezonu na druhém místě tabulky.
30.kolo, sobota 14.6.2014, 16:30
Slavičín Slavičín
4:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Hampel – Demel, Hoza, Mi. Hrabina (72. Drexler), Můčka – Černohorský (60. Kužel), Schneider, Kuzník, Němec – Žídek, Továrek.
 
Branky: 35. Koller, 46. Kalus, 57. a 74. Kříž – 17. Továrek.

Hned na začátku utkání mohli jít do vedení domácí. Továrek přišel o míč a jeden z domácích unikal sám na Hampla, který míč reflexivně vyrazil nohou mimo tyče. Po nezáživné pasáži přišla na řadu 17. minuta a de facto první vážnější útok Opavy, kdy Němec odcentroval na Továrka a ten hlavou poslal béčko Slezského FC do vedení.

Následně po rychle rozehraném trestného kopu poslal Kuzník přízemní balon před bránu Slavičína, jenže Továrek míč na malém vápně nezkrotil. Po rychlém brejku mohli Opavští svůj náskok navýšit, ale Černohorskému ani Továrkovi se nepodařilo procpat míč do sítě.

O deset minut později domácí Koller vystřelil zhruba z dvaceti metrů placírkou, na nerovném terénu míč před gólmanem Hamplem neuvěřitelně odskočil a skončil v levém horním růžku brány – 1:1.

Na startu druhé půle se Slavičínu opět zadařilo. Z pětatřiceti metrů napřáhl Kalus, balon po jeho nádherné střele zapadl přesně do šibenice a domácí vedli. V 57. minutě navíc domácí přečíslili opavskou obranu a Kříž ranou k zadní tyči upravil na 3:1.

Opavští kontrovali trestným kopem Schneidera, který se točil do brány, ale domácí gólman míč vyrazil mimo a krátce nato se technická rána Schneidera otřela o břevno slavičínské svatyně. Na druhé straně ovšem přišel centr ze strany na volného Kříže, jenž svou druhou trefou propálil Hampla, a bylo to 4:1. Tři minuty před koncem mohl Slavičín přidat další branku, ale Hampel včasným vyběhnutím zabránil pátému gólu.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška starší (trenér SFC Opava B): „První poločas jsme odehráli podle našich představ, chodili jsme do brejků a dali gól. Zlom vidím ve 25. minutě, kdy jsme neproměnili tutové šance a následně inkasovali kvůli nerovnosti terénu. A když soupeř hned ze šatny trefil nádherně šibenici, na náš tým padla deka, z které jsme se nedokázali vymanit. Zkusili jsme ještě hru na tři beky, ale znovu jsme dostali gól, a pak už byl v naší hře jen zmar. O to více mrzí ztráta z domácí remízy s Otrokovicemi, tam jsme přišli o první místo.“