oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V posledním utkání sezony si sedmnáctka s chutí zastřílela

17.06.2014, autor Redakce
O P A V A - Mladší dorost Slezského FC kategorie U17 zakončil své působení v letošní sezoně vysokou výhrou 6:1 na půdě HFK Olomouc. Opavské naděje tak ukončily letošní ročník sérií osmi zápasů bez porážky.
32.kolo, neděle 15.6.2014, 16:30
1. HFK Olomouc 1. HFK Olomouc
1:6
SFC Opava SFC Opava
 
Kotala (41. Muczka) – Kolísek, Keller, M. Helebrand, Vitoul (55. Seidler) – Kuzník, Berger (70. Barteska) – Said Sámir, A. Helebrand, Večerek – Adamovský.
 
Branky Opavy: Said Sámir 2, Barteska 2, Večerek, Berger.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17):

„Klukům jsme před utkáním řekli, ať si jdou svůj poslední zápas v mladším dorostu na hřiště užít, a aby měli hlavně radost ze své hry. V první půli tomu tak ale nebylo. V naší hře se toho moc nenašlo, za co bychom měli kluky pochválit, ale i přesto se nám podařilo vstřelit dvě branky.

Až ve druhé půli jsme se zlepšili a zápas si začali užívat. Přidali jsme čtyři branky a měli i další šance. Jsme rádi, že jsme sezonu zakončili vítězstvím, a prodloužili naši šňůru zápasů bez porážky na osm. Celkově můžeme letošní ročník hodnotit pozitivně. Skončili jsme na sedmém místě, získali 60 bodů a vstřelili 90 branek, což je slušná bilance.

Jarní část nám vyšla lépe, kde jsme byli pátým nejlepším celkem soutěže. To je pro nás zpětná vazba, že výkony hráčů, jak individuální, tak týmové šly nahoru. Kluci teď přecházejí do staršího dorostu, kde je čeká nejvyšší soutěž v této kategorii, a s tím i větší tlak na jejich výkony. Chlapce chválíme za to, jak celou sezonu pracovali, a přejeme jim, aby pro ně byla příští sezona úspěšná tak jako ta uplynulá.“