oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští si v přípravě zastříleli. Holici porazili rozdílem čtyř branek

09.07.2014, autor Redakce | Foto: Deník - František Géla
O L Š A N Y - Opavští fotbalisté navázali na své poslední dvě vítězná vystoupení v přípravě, když v Olšanech u Prostějova smetli výběr Holice. Ve vyrovnané první půli padl jediný gól, když skóre otevřel opavský bek Vavřík. Druhý poločas už borci ve žluto-modrých dresech zcela ovládli a po dalších třech brankách nakonec zvítězili v poměru 4:0.
příp., středa 9.7.2014, 16:30
1. HFK Olomouc 1. HFK Olomouc
0:4
SFC Opava SFC Opava
Arbeit (46. Mucha) - Hlavica, Lukášek (71. Procházka), Drbal, Můčka – Bernard – Štěpánek (27. Grézl), Dvořák, Bača, Šuba (67. Krumpolc) – Pezzotti (57. Blažkovský).
 
I. poločas.: Godula – Vavřík, Koutný, Dvorník, Pospěch – Metelka, Kuznik – Kuzmanović, Janetzký, Schaffartzik – Machálek. II. pol: Květon – Matěj Hrabina, Mikula, Koutný (47. Pospěch), Čelůstka – Kuzmanović, Schneider, Kuznik, Němec – Mrázek, Továrek.
 
Branky: 35. Vavřík, 62. a 66. Němec, 84. Hrabina.

Do utkání vstoupili domácí zostra a hned jejich první akce znamenala nebezpečí pro opavskou bránu. Drbalova rána z osmnácti metrů totiž prosvištěla jen těsně vedle Godulovy svatyně. Brankáře Arbeita pak pořádně vystrašil Schaffartzik, jehož nepovedený centr se ve vzduchu změnil v ostrou ránu, a holický brankář se musel hodně natahovat, aby míč dostal nad břevno.

Po půlhodině hry Machálek pustil balon za svá záda na Janetzkého a opavský mladíček vypálil jen kousek vedle pravé tyče. Ve 35. minutě se poprvé měnilo skóre. Vavřík odvážně pronikl olomouckým vápnem, dostal se až před Arbeita, vypálil, míč se k němu vrátil a opavský rychlík hlavičkou dorazil balon do sítě – 0:1.

V závěru první půle ještě Schaffartzik našel dlouhým pasem rozběhnutého Kuzmanoviće, ale ten osamocen před Arbeitem dostal míč na dlouhou nohu a nezakončil razantně.

Po změně stran nejprve střídající olomoucký gólman Mucha zlikvidoval střelu Kuzmanoviće i následnou dorážku Němce, pak ale prožil krušné chvilky a dvakrát během krátké chvíle musel lovit míč ze sítě. V 62. minutě totiž po rychlém brejku odcentroval zleva Čelůstka a Němec hlídkující u zadní tyče hlavičkou v klidu zdvojnásobil opavský náskok.

O čtyři minuty později zase Kuzmanoviće u levé lajny sejmul jeden z hanáckých fotbalistů, ale sudí nechal ve hře citlivě pokračovat, míče se ujal Němec a šikovně přidal třetí gól Slezského FC. Agilní Němec následně rozjel skvělou kombinaci Opavanů na jeden dotek, na jejímž konci stál Kuzmanović, sám před Muchou však vypálil vedle.

Hanáci zahrozili ve druhém poločase pouze jednou, ale stálo to za to. Dlouhý pas zleva propadl opavskou obranou až ke Krumpolcovi, který z malého vápna přímo trefil Květona. Žluto-modří byli při chuti a v 84. minutě přidali další gól. Po rohovém kopu se míč odrazil k Hrabinovi, který prudkou střelou zpoza vápna propálil hradbu těl před sebou a uzavřel na konečných 0:4.