oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavští díky gólu Neuberta zlomili Nitru a vyhráli počtvrté v řadě

13.07.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
K O B E Ř I C E - Slezský FC zvládl už čtvrtý přípravný duel v řadě. Na hřišti v Kobeřicích před slušnou kulisou opavští fotbalisté zdolali slovenskou Nitru. Dlouho nerozhodný zápas, ve kterém měli žluto-modří po většinu utkání převahu, rozhodl zásahem v poslední minutě Martin Neubert.
příp., neděle 13.7.2014, 16:30
SFC Opava SFC Opava
1:0
Nitra Nitra
I. poločas: Hampel – Matěj Hrabina, Mikula, Dvorník, Pospěch – Svatonský, Metelka, Janetzký, Schaffartzik – Kuzmanović – Mrázek. II. pol.: Godula – Vavřík, Koutný, Schneider, Čelůstka – Horka – Němec, Kuzník, Machálek – Neubert, Továrek.
 
 
Branka: 90. Neubert.

Lépe do utkání vstoupila Opava a už po několika minutách se zastřeloval Schaffartzik a jeho ráně z hranice šestnáctky mnoho nechybělo. Poté z bezprostřední blízkosti trefil tyčku nitranské brány Svatonský a po centru Hrabiny na Kuzmanoviće vypálil druhý jmenovaný těsně nad.

Slovenské mužstvo se poprvé ozvalo po půlhodině hry, kdy zpoza vápna napřáhl Paukner a Hampel konečky prstů vytlačil míč na roh. V prvním poločase slušná divácká návštěva branku neviděla. Na začátku druhého poločasu mohl skóre otevřít Továrek, ale jeho dorážku zblízka zablokovala na brankové čáře hostující obrana a hlavička téhož hráče šla mimo.

Opavští dobývali hostující svatyni a po hodině hry Kuzník nádherným pasem za obranu vysunul Neuberta, ale vysoký opavský forvard sám před brankářem nedal, a poté se svým pokusem neuspěl ani Machálek. V závěru se však Slezané konečně dočkali. Prakticky poslední centr do šestnáctky Nitry si našel Neubert a chytrou hlavičkou zařídil Slezskému FC čtvrtou výhru v přípravě v řadě.