oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC v přípravě jede! Po trefě Schaffartzika porazil i Skalici

16.07.2014, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
M A L É H O Š T I C E - Opavským fotbalistům se v letní přípravě zatím výsledkově velmi daří. Svou vítěznou sérii rozšířili již na pět zápasů v řadě. Utkání proti nováčkovi druhé nejvyšší slovenské soutěže ze Skalice rozhodla jediná branka, o kterou se postaral záložník Jan Schaffartzik.
příp., středa 16.7.2014, 17:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Skalica Skalica
I. poločas: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Svatonský, Machálek, Schaffartzik – Kuzmanović. II. poločas: Hampel – Vavřík, Mikula, Dvorník (65. Schneider), Matěj Hrabina – Svatonský (62. Němec), Horka (50. Kuzník), Metelka (57. Grussmann), Schaffartzik (75. Továrek) – Neubert, Mrázek.
 
 
Branka: 34. Schaffartzik.

Opava vstoupila do utkání velmi dobře a brzy mohla jít do vedení, když se parádní ranou ze zhruba pětadvacetimetrové distance prezentoval Machálek a řádně protáhl brankáře Fišana, který míč vyrazil na tyč. Krátce nato se z podobné pozice osmělil také Srb Kuzmanović, jenže ani jeho bomba v síti neskončila, Fišan vytěsnil míč na rohový kop.

Hosté zahrozili v prvním poločase prakticky jen jednou, ale Neoveského přízemní rána z dvaceti metrů o dobrého půlmetru minula opavskou bránu. Hned nato se pak z hranice šestnáctky dostal do zakončení Schaffartzik, jeho povedená střela se odrazila od tyče do brány a zkoprnělý Fišan byl bez šance - 1:0.

Druhá pětačtyřicetiminutovka měla o poznání menší náboj než ta předchozí a velkou šanci na zvýšení náskoku měl Slezský FC. V 65. minutě rozehrával přímý kop Grussmann, výborným centrem našel vytáhlého Neuberta, který dostal hodně prostoru, ale jeho hlavička skončila vedle levé tyčky.

Skalica se v závěru dostala do dvou slibných šancí. Nejprve vypálil vedle z ideální pozice Kleiber, a dvě minuty před koncem se parádním individuálním průnikem prosadil Šebesta, předal míč Neoveskému a jeho ránu zlikvidoval připravený Hampel.