oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Série výher skončila. Opava v přípravě remizovala s Górou

19.07.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O L D Ř I Š O V - Dlouhá série pěti vítězných zápasů Slezského FC v přípravě je u konce. Výběr trenéra Jana Baránka se na oldřišovském hřišti představil v duelu s Górou a přesto, že byl po celý zápas herně lepší, se s druholigovým polským týmem rozešel smírně.
příp., sobota 19.7.2014, 11:00
SFC Opava SFC Opava
0:0
Góra Góra
I. poločas: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Vavřík, Ševčík, Schaffartzik – Kuzmanović. II. poločas: Godula – Pospěch, Mikula (60. Schneider), Dvorník, Matěj Hrabina – Metelka, Horka (60. Grussmann) – Svatonský, Ševčík (60. Mrázek), Schaffartzik (60. Machálek) – Kuzmanović (60. Neubert).
 
 
Bez branek.

Slezský FC vstoupil do utkání nebezpečně a diváci po šesti minutách evidovali první vážnější příležitost, kdy Vavřík odcentroval na Ševčíka a jeho nebezpečná hlavička prolétla jen těsně vedle levé tyče. O chvíli později byl v akci opět Ševčík. Tentokrát výborným pasem přenesl hru na Pospěcha, který to zkusil z voleje, ale bohužel pro Opavu mu střela nesedla.

Domácí svého soupeře v těch chvílích jasně přehrávali, jenže jen po šestnáctku. Houževnatá Góra bránící často v deseti lidech do dalších šancí Slezany nepouštěla. Zhruba ve 33. minutě přišel ve středu pole o míč Horka a hosté se hnali do slibné šance, Matysek však vystřelil vysoko nad bránu.

Zbytek prvního poločasu už opět patřil žluto-modrému výběru. Nejprve vystřelil nad břevno z osmnácti metrů Ševčík a tentýž hráč po pěkné souhře Vavříka s Pospěchem trefil z ostrého úhlu pouze jednoho z obránců polského týmu. Na konci první půle mohl skórovat Dvorník, jenže jeho hlavičku zastavil na brankové čáře Matysek.

I druhá pětačtyřicetiminutovka patřila opavským barvám. V 54. minutě po Schaffartzikově přesném centru hlavičkoval nebezpečně Svatonský a brankář musel míč vytáhnout na roh.

O pět minut později si Pospěch píchl míč mezi dva obránce a poslal střílený centr před bránu, který doputoval až k Schaffartzikovi, tomu však balon uskočil a záložník Slezského FC nemířil přesně. V závěru ještě boční síť rozvlnil po jednom z rohových kopů Svatonský, ale gól v zápase diváci neviděli.