oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Přípravu zakončí duel s rezervou Slovácka

21.07.2014, autor Redakce
Ž I M R O V I C E - Dlouhá přípravná fáze se definitivně blíže ke svému konci, před Opavou je poslední zápas nanečisto. V Žimrovicích se o středečním odpoledni postaví Slezský FC rezervě Slovácka, se kterým hrálo v loňském ročníku MSFL.
příp., středa 23.7.2014, 17:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
Slovácko B Slovácko B
I. poločas: Květon – Pospěch, Mikula, Schneider, Matěj Hrabina – Metelka – Machálek, Grussmann, Svatonský - Ševčík – Mrázek.
II. poločas: Hampel – Vavřík, Macíček, Dvorník, Čelůstka – Horka – Němec, Kuzník, Schaffartzik – Kuzmanovič, Neubert. Trenér Jan Baránek.
 
 
Branky: 71. Schaffartzik (penalta), 82. Vavřík – 8. Fojtášek, 22. Háša.

"Rozhodně bych toto utkání nebral jako generálku na Frýdek nebo Nový Jičín," řekl úvodem trenér opavského týmu Jan Baránek. "Minutáž byla rozdělena rovnoměrně mezi všechny hráče," podotkl kouč.

První poločas nevyšel Opavě podle představ. Už v 8. minutě inkasovala, když se balon dostal po prodloužené hlavě k Fojtáškovi, který v klidu překonal Květona. A to nebylo vše. Po pološanci Mrázka přidali hosté druhou branku. Centr Jelečka usměrnil hlavou do sítě Háša.

"První poločas nám až tolik nevyšel," přiznal Jan Baránek. Jeho tým mohl inkasovat i třetí gól. Naštěstí Háša mířil z penalty pouze do tyče. V samotném závěru měl velkou šanci Mrázek, ale na poslední chvíli zatahoval odkopem z brankové čáry obránce Slovácka.

Do druhého poločasu vstoupila Opava aktivněji, zejména pak Schaffartzik dělal hostující defenzivě velké problémy. Po faulu na Vavříka snížil proměněnou penaltou. Následně mohl vyrovnat Kuzmanovič, jenomže celou situaci překombinoval. Osm minut před koncem provedli Slezané rychlý výpad, na jehož konci byl pěkný lob Vavříka – 2:2. V samotném závěru mohl skóre změnit Němec, ale přáno mu nebylo.

"Pozitivum vidím v tom, že sestava ve druhém poločase chtěla nepříznivý výsledek zvrátit. Tento zápas byl pro nás hodně poučný," uvedl Jan Baránek.