oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctku čeká premiéra s Meteorem

25.07.2014, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
Nováček dorostenecké ligy Meteor Praha se v sobotu představí v Opavě. Slezané jdou do zápasu v roli mírného favorita. Pražský Meteor v minulosti těžil ze spolupráce se Spartou a rozhodně nemá špatný tým.
17.kolo, sobota 26.7.2014, 13:30
SFC Opava SFC Opava
5:2
Meteor Meteor
Lasák – Košárek, M. Helebrand, Keller, Vitoul – Machuča (64. Adamovský), Vicherek (72. Žingor), Rolný (89. Berger), Janetzký, Češek (Večerek) – A. Helebrand. Trenér Alois Skácel.
 
 
Branky: 27. Janetzký, 48. a 50. A. Helebrand, 52. Machuča, 83. Večerek – 29. Vitoul (vlastní), 71. Stibora. Rozhodčí: Dresler – Streit, Bureš. ŽK: Horák, Hejda. Diváků: 200.

K vidění bylo utkání, které se muselo líbit. První branka zápasu padla ve 27. minutě, kdy po akci Češka hlavičkoval za záda brankáře Třešňáka Janetzký. Bohužel pak přišel okamžik, při kterém Nábělek střílel do tyče a odražený balon si do sítě srazil Vitoul. Nábělek potom ještě jednou prověřil schopnosti brankáře Lasáka. I tak ale byla Opava fotbalovějším mužstvem.

Po přestávce se začaly dít věci. Hned na začátku dostal dobrý balon Adam Helebrand, gólmanovi udělal kličku a poslal domácí do vedení. O dvě minuty později kopala Opava roh a tentýž hráč zvyšoval hlavou na 3:1. Opava byla při chuti, na 4:1 dával kapitán Machuča, jenž musel pro zranění vzápětí odstoupit. Pražané se chtěli vrátit do hry, po hlavičce Matěje Helebranda do vlastního břevna snížil na 4:2 Stibora. Poslední slovo měl ale Večerek a Opava vyhrála 5:2.