oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost čeká derby s Baníkem! Přijďte se podívat

05.08.2014, autor Redakce
O P A V A - Devatenáctka Slezského FC má před sebou ostře sledovaný zápas. V rámci 19. kola hostí devátá Opava třinácté mužstvo ostravského Baníku, které v letošní sezoně zatím ještě nevyhrálo. Slezské derby startuje ve středu 6. srpna od 11 hodin na hřišti za koupalištěm. Přijďte podpořit opavské dorostence!
19.kolo, středa 6.8.2014, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:3
Ostrava Ostrava
Lasák – Košárek, Keller, M. Helebrand, Vitoul – Machuča (72. Adamovský), Rolný, Janetzký, Vicherek (65. Kirschner), Češek (75. Berger) – A. Helebrand (85. Kučerák).
 
Chmiel – Karčmář, Metzner, Plesník, Kania – Strakoš, Kaliský (46. Novák), Malý, Ožvolda, Szotkowski (46. Macej) – Marek.
 
Branky: 45. M. Helebrand – 13. Plesník, 64. Ožvolda, 78. Marek. Rozhodčí: Machálek – Pelikán, Těšina. ŽK: Keller, Vitoul – Strakoš.

Opavské naděje nezačaly dobře. Už po třinácti minutách šli totiž hosté do vedení, když míč po rohovém kopu propadl vápnem až k Plesníkovi, po jehož famózní ráně z voleje míč zaplul přesně do pravého horního růžku brány.

Domácí se zdáli být po inkasované brance zakřiknutí a první vážnější střelu vyslal na ostravského gólmana Chmiela kapitán Machuča ve 28. minutě. Chmiel si však jeho střelecký pokus pohlídal. Pak byl v čisté gólovce hostující Szotkowski, ale naštěstí pro Slezský FC jeho lob přes Lasáka skončil v zámezí.

Ve 37. minutě vydala Opava další varování směrem k Baníku. Po rohu nebezpečně hlavičkoval Matěj Helebrand a Chmiel míč se štěstím zkrotil v rukavicích. Dvě minuty nato se po rychlém protiútoku zjevil tváří v tvář Chmielovi šikovný Janetzký, jenže z ideální pozice vystřelil jen pár centimetrů vedle levé tyče. Žluto-modrým se zadařilo v poslední možnou chvíli prvního poločasu. Po rohu se k hlavičce na přední tyči dostal Matěj Helebrand, na druhý pokus už byl úspěšný, a bylo vyrovnáno.

Na startu druhé půle měl ze hry více ostravský Baník a Markovu dělovku musel po hodině hry likvidovat Lasák. Pak situaci podcenil hostující gólman Chmiel a Češek získal na kraji vápna balon. Místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče volil okamžitou ránu, ale po ní míč prolétl těsně nad břevnem.

Hosté zareagovali v 64. minutě, kdy dostal nabito Ožvolda a parádní střelou přidal druhý gól Baníku – 1:2. O necelou čtvrthodinku nato se trefil ještě Marek a hosté šli do dvoubrankového trháku.

Kontaktní gól měl na kopačce Adam Helebrand, jenže penaltu mu chytil brankář Chmiel, a tak si Baník odvezl z Opavy všechny body.