oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost remizoval v Plzni. Cenný bod trefil Adam Helebrand

09.08.2014, autor Redakce
P L Z E Ň , O P A V A – Devatenáctka Slezského FC získala po dvou porážkách bod. Stalo se tak na horké půdě plzeňské Viktorie. Opavští mladíci sice po dvaceti minutách inkasovali, ale obdržená branka je nezlomila a na konci prvního poločasu vstřelil Adam Helebrand vyrovnávací gól. Po změně stran už gól nepadl, a utkání velmi dobré úrovně tak skončilo smírně.
20.kolo, sobota 9.8.2014, 11:00
Plzeň Plzeň
1:1
SFC Opava SFC Opava
 
Lasák – Košárek, Keller, M. Helebrand, Vitoul – Vicherek, Rolný, Janetzký (78. Večerek) – Machuča, Češek, A. Helebrand (80. Kučerák).
 
Branka: 42. A. Helebrand.

Ohlasy trenérů

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19):

„Šlo o oboustranně vydařené utkání, které pro nás bylo velmi dobrou prověrkou. V úvodních minutách jsme si směrem dopředu vytvořili několik slibných příležitostí, ale první branku vstřelila Plzeň. My jsme vyrovnali na konci první půle, kdy Machuča posunul míč Adamu Helebrandovi, jenž skóroval.

Následně perfektní střelu Janetzkého vyrazil plzeňský brankář na tyč. Hráči obou mužstev převedli hodně povedených akcí. Po změně stran nás domácí přitlačili a hlavně v závěru měli dvě velké šance, ve kterých je vychytal gólman Lasák. Dostali jsme se pod tlak, ale ubránili jsme se.

Navíc Večerek mohl strhnout výhru strhnout na naši stranu, ale jeho krásná střela skončila vedle. Nebylo by to však spravedlivé, Plzeň si nezasloužila prohrát. Mám dobrý pocit z toho, jakým způsobem oba týmy zápas odehrály. Bylo to velmi dobré utkání.“