oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci nedali gól a podlehli Jablonci

16.08.2014, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A - Opavská devatenáctka změřila na hřišti za koupalištěm síly s Jabloncem, který se brzy dostal do vedení. Mladým Slezanům se dlouho nedařilo projít přes pozornou hostující obranu. Až ve druhé půli si Opava vytvářela šance, ani jednu z nich ale neproměnila. Naopak Jablonečtí v závěru pečetili svou výhru druhou brankou.
2.kolo, sobota 16.8.2014, 13:00
SFC Opava SFC Opava
0:2
Jablonec Jablonec
Lasák – Košárek, Keller, M. Helebrand, Vitoul – Češek, Vicherek (46. Kirschner), Rolný (40. Žingor), Janetzký (85. Večerek), Machuča (77. Petzuch) – A. Helebrand.
 
Repáň – Štěpánek, Šedý, Drozd, Novák – Pelta (57. Malý), Munzar (71. Palatický), Houser, Soukup, Díl (82. Hrnčíř) – Mihálik.
 
Branky: 12. Pelta, 81. Malý. Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Futerko.

Slezský FC nezačal dobře. Už po dvanácti minutách totiž využil rohový kop Soukupa Pelta, který se prosadil přesnou hlavičkou na bližší tyči, a Jablonec vedl. Na druhé straně vypálil zhruba z dvaceti metrů Janetzký, ale mířil nad bránu.

Po dvaceti minutách podcenil situaci domácí gólman Lasák, Mihálik jej obešel a jeho zakončení do prázdné brány naštěstí pro Opavu zastavil se štěstím Matěj Helebrand. Pak se ještě na hranici šestnáctky opřel do míče Pelta, ale tentokrát opavskou bránu minul.

Na konci prvního poločasu se Slezané poprvé dostali do náznaku šance, ale velký závar před Repáněm brankou neskončil.

Po změně stran se po centru Kirschnera prodral k hlavičce Adam Helebrand, po kontaktu se Šedým míč změnil směr a Repáň jej tak tak vytáhl nad svou svatyni.

Pak Machuča hodil dlouhý aut na Žingora, ten předal míč volnému Adamu Helebrandovi, který se ocitl v dobré příležitosti, a pálil jen těsně vedle. Pak se k další hlavičce dostal Kirchner, ale ani ten nedostal míč za záda Repáně.

Pak se pěknou individuální akcí prezentoval Češek, dal míč doprava na Kirschnera, jenž mu vrátil balon na hlavu, a Češkově pokusu scházela jen razance. V 81. minutě ale po pravé straně upláchl Malý a upravil na konečných 0:2.