oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva nestačila na Hlučín, rozhodl závěr

17.08.2014, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
C H L E B I Č O V - Fotbalisté opavského béčka se na hřišti v Chlebičově utkali s rivalem z blízkého Hlučína. Na góly se muselo čekat až do závěru utkání, ale zato v něm padly hned tři branky. Skóre otevřel gólem z penalty hostující Hanus, poté se trefil Foltýn, a na konečných 0:3 z pohledu Slezského FC upravil znovu Hanus.
2.kolo, neděle 17.8.2014, 10:30
SFC Opava B SFC Opava B
0:3
Hlučín Hlučín
Godula – Demel (54. M. Zagol), Hoza, Macíček, Hrabina – Svatonský, Grussmann, Kuzník, Galvas (59. Lavrovič) – Machálek – Neubert.
 
Hlaváč – Hejník, Mac, Malcharek – Žižka, Váňa, Dostál, Foltýn, Limanovský (75. Mucha) – Badalyan (84. Hudeczek), Ondrušík (71. Hanus).
 
Branky: 79. z pen. a 88. Hanus, 83. Foltýn.
Rozhodčí: Ondráš – Tomanec, Hanáková.
ŽK: Grussmann – Váňa.

Hosté začali lépe a hned v úvodu mohl otevřít skóre Badalyan, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Godulu, který jej skvěle vychytal. Pak se do zakončení probil i Foltýn a Godula byl znovu připraven.

Hlučín měl herní převahu a Badalyan po dvaceti minutách zazvonil na levou tyč. Opavská omladina si v prvním poločase vyloženou šanci nevypracovala.

Po změně stran nejprve opět čaroval Godula proti ráně Dostála z voleje a zastavil i pokus Ondrušíka z levé strany. V 68. minutě opavský gólman poprvé kapituloval po střele Foltýna, jenže ten se ocitl v ofsajdu.

Na druhé straně poslal do vápna ostrý centr rychlý Lavrovič, do vzduchu se zavěsil Neubert a hlučínský gólman Hlaváč měl co dělat, aby hlavičku opavského útočníka vyrazil nad břevno. Další povedený pas od Lavroviče si pak našel Machálek, ale jeho pokus hlavou skončil v ochranné síti za bránou.

Rozuzlení utkání přišlo na řadu v závěru. Po nešťastné ruce Hozy kopali hosté penaltu, kterou proměnil Hanus. Necelých pět minut nato se z hranice vápna trefil skvěle do pravého horního růžku brány Foltýn a dvě minuty před koncem uzavřel po zaváhání Goduly střelecký účet dne svou druhou trefou Hanus – 0:3.